Cornuri pufoase cu marmelada

de Tuxedo in Prajituri, 13 Iun 2013 | 17577 vizualizari

 

Intr-o zi am avut pofta de cornuri, dar nu orice fel de cornuri, ci niste cornuri nu foarte pretentioase, sa fie si pufoase si cu ingrediente la indemana si sa fie si cu gem sau marmelada, ca de, asta era prin camara…asa ca am inceput sa butonez google-ul si ghici peste cine am da eu? Peste site-ul Gabrielei Duceag,( http://retetepapabun.ro/). Ee, aici am gasit reteta si cand sa vad al cui este site-ul am avut o surpriza placuta! Multumesc Gabita pentru reteta super super delicioasa si usoara.

 

INGREDIENTE

  • pentru 24 de cornuri:
  • Aluat:
  • 600-700 gr faina
  • 200 gr iaurt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 gr drojdie proaspata (sau 7 gr drojdie uscata)
  • 4 linguri untura
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu marmelada:

Punem intr-o cana drojdia cu o lingurita de zahar si o lasam sa se lichefieze. Cand s-a lichefiat, adaugam putin lapte cald si 2 linguri de faina, omogenizam si o lasam sa dospeasca intr-un loc ferit de curent.

Intr-un castron mai incapator, punem  600 gr faina, maiaua crescuta, iaurtul, laptele, oul, sarea, zaharul si untura si framantam cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Daca mai este nevoie de faina mai adaugam cate o lingura. Aluatul trebuie sa fie usor de manevrat si nelipicios. Eu am pus 600 de gr la inceput apoi am mai adaugat vreo 3 linguri de faina (depinde cat de uscata este faina) si depinde si de cat de mare este lingura cu care ati masurat untura.

Acoperim castronul cu un prosop si il punem intr-un loc ferit de curent sa creasca.

Cand si-a dublat volumul, imapartim coca in doua si formam cate o bila.

Intindem aluatul in forma de cerc pe blatul pudrat cu faina. Vom taia aprox. 12 raze. Eu am taiat intai in 4 apoi fiecare sfert l-am taiat in 3, si asa mi-au iesit 24 de cornuri destul de babane .

Pe fiecare raza punem cate o bucatica de marmelada sau magiun (orice gem care este mai tare), le rulam de la baza spre varf si le punem in tava tapetata cu hartie de cpt.

Preincalzim cuptorul la 180ºC si le coacem pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le pudram cu zahar si le lasam sa se raceasca!

Sunt deliciose si pufoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu marmelada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Croissante cu branza de vaci